Monday, December 8

Kuih..

Puding Karamel

Bhn2:
6 biji telur
80 gm gula kaster
25 gm tepung kastard
15 gm tepung jagung
410 ml susu cair
410 ml air
1 camca teh vanila
80 gm gula pasir
100 ml air

Image Hosted by ImageShack.us

Cara:
1. Pukul telur dengan gula kaster hingga gula larut.
2. Masukkan tepung kastard dan tepung jagung, kacau sebati.
3. Tuangkan susu, air dan vanila; kacau rata-rata.
4. Jerang gula dan air hingga menjadi gula hangus.
5. Tuangkan ke dalam acuan berukuran 22 cm yang sudah dilengser dengan marjerin.
6. Tapiskan campuran telur ke atas gula hangus.
7. Kukus selama 35-40 minit atau hingga masak.

Resepi ni copet dr blog lain...bkn original mahupun resepi rahsia turun temurun

Nampak cam senang nak buat..tapi kalo aku yg 'pakar' memasak ni, mau sehari suntuk br nak jd. Tu pun kalo kira nasib baik. Kalo nasib tak baik, alamatnya jadi la kuih lain.....

Selamat mencuba......

No comments: