Sunday, May 2

Kutu !!!! Anti-Kutu ....

Bdk2 ni kena jangkitan kutu !!!....
Disyaki berjangkit dgn anak pengasuh. Disyaki anak pengasuh itu berjangkit dgn kanak2 lain di tadika..

Misi hari ni...pegi farmasi dan beli ubat kutu.
Utk sesiapa yg belum tahu, sekarang ni ubat kutu dijual dlm bentuk syampu. Boleh beli kat rak, tak perlu farmacist.



Yg ni boleh dibeli di Guardian/Watson. Harga RM13+ (30ml)
Tak sesuai utk knk2 bwh 2 thn

2 comments:

Katak Gomok Sulie said...

hehe..kutu ni mmg biasa menyerang kanak2...maser kecik2 dulu pun org byk kutu...hahahaaa........tp malas nk sikat rambut,
mak ckp klu kutu byk atas rambut,nnt mlm2 diorg panggil geng diorg, n akan angkot kiter pergi buang kat laut time kiter tdo..pas2 terus ambik sikat kutu 2...hahaha....

sue said...

hehe...
tp masalahnya kalo source kutu tu tak settle, selagi tu bdk2 ni xleh nak kutu free. sentiasa kena buat clearence