Sunday, July 11

Dinner @ Indonesia

Waa..tajuk tak hengat..
Jgn ingat org yg ada jet peribadi je blh dinner over the sea, kitorang yg bwk kereta buatan Msia pun bole taw...


Ni dia..


Restoran Wong Solo, Ampang Avenue (hihik....gimik lebey)
Beroperasi sampai kul 11 mlm..tp kul 10 dah siap2 ttp lampu kat area yg takde org..


Restoran ni serve mknn Indonesia (lauk-pauk) & ada set dinner jgk
Set yg simple ada 4, set Ayam goreng, Ayam bakar, Ayam penyet & Empal sapi (daging lembu). Harga satu set RM10.90
Selain tu ada set utk mkn sefamily

Fruit juice harga tak hengat, segelas RM5.50 above. Tp juice dia pekat mcm tak tambah air. Kitorang minum mango juice, mmg rasa mcm pure mango, tak tambah air atau gula..manisnya pure mango

Kalau tak nak order air, dia ada bg air mineral secawan sorang..don't worry



Yg ni set Ayam Penyet
Basically side dish dia sama utk semua set. Ada tempe & tauhu grg, salad & timun, terung


Yg menariknya jgk, tpt ddk dia ada 2 jenis. Satu meja mcm restoran biasa, satu lg ada pondok2 boleh mkn sambil duduk..

Kitorang pilih mkn duduk, senang skit nak handle bebudak buas nih...esp Eesya yg tak reti2 nak duk diam







2 comments:

mama zharfan said...

me teringin nak mkn ayam penyet tu...dulu 1st time me mkn masa pegi spore...nak kena tunggu balik msia lah baru boleh mkn ayam penyet ni.. :)

sue said...

nampaknya mama kena msuk dlm wishlist bila blk msia nih.. ;p