Monday, September 13

Aidilfitri 2010

Baru je sampai KL tp terasa nak update blog sebelum semuanya hilang dibawak angin lalu..
Takde yg special pun raya thn ni.. just nak upload gambar2 puteri bertiga.. hehe

Thn ni beraya di Kelantan.. blk dr KL pkl 2pg 8/9, confident je ingat jln clear.. rupanya tidak. Pkl 2pg kenderaan masih byk atas jln. Sudahnya meredah jem jg thn ni..

As usual takde family picture.. mana taknya, kak long pg2 siap je pakai baju raya terus hilang pegi umah moyang. Jumpa ngan tok ku ngan nenek dia yg muda belia + makcik Ipah dia yg kecik molek br sekolah rendah.. terus lekat ikut diorang beraya keliling kampung..

Kak Ngah ngan Adik Eesya yg bertuah.. siap2 pakai baju cantik, sambung tido kat dpn TV ruang tamu..









gambar pun sempat snap masa baju dah lencun


Raya kedua dihabiskan dirumah abg long.. en.kiva (motip panggil en.kiva.. tp bunyik cam best la plak) sibuk baiki komputer, seharian kat sana. Yg adventurenya (kurang hasam sebenarnya) pergi tu waktu mlm raya pertama.. org dah tido, kami menyelinap berdesup mcm org lari dari rumah. Mintak ampun mak..







Puteri bertiga dgn 3 sepupu.. tp tak semua ada dlm gambar. Eesya yg tak blh tgk brg yg ada rupa computer/laptop.. mesti dia nak nyibuk punya. Anak2 zaman skrg..

Mlm plk sibuk main bunga api.. belian mak long diorg utk anak2nya. Bdk2 ni numpang 4 kaki





Last pic, 3 sepupu

Dan dihari raya ke2 terpaksa la mak long diorg masak2 sempena kami melepak dirmh diorg.. Mekasih daun keladi kak long..



3 comments:

Nurul Aznil said...

Salam,

Pernah ada orang mai pukul 11mlm lebih, tapi taderlah marah sebab tader yang tido... cuma kalau mengantuk dan malas nak layan, me bawa anak masuk bilik. guna alasan nak bagi anak tido sedang me pun tido sama :P

Syaza Syahira said...

selamat hari raya!=)

sue said...

nurul, haha..alasan standard. tp xde la sampai kena marah kan


syaza, selamat hari raya!