Tuesday, April 5

Bukit Belacan


Taman Rimba Ampang (Bukit Belacan)
3/4/2011
Kereta parking luar, jln kaki masuk dlm. Parking free. Masuk RM1/person. Tp dtg hr tu dia bg masuk free je..
Kat luar/dlm ada org jual2 mknn ringan, buah, grg pisang/keropok, air..

Saja bwk bdk2 mandi sungai sbb dkt dgn rmh.
Tpt ni sgt senang nak cari. Drive je along Jln Ampang sampai ke penghujung jln. Sblm jumpa tmn rimba ni akan masuk kg2 dihujung Jln Ampang.
Nampak mcm ramai org dgt sini tp tpt ni mcm tak terjaga je.






Playground ada.. dah nampak agak usang tp masih selamat digunakan




Tpt salin baju.. tp keadaannya agak horror. Lampu xde, paip pun mcm dah tercabut je. No wonder nampak bdk2 pas mandi kuar basah2 je.

Surau ada, tp xpasti sama ada baru buat ke atau dah terbengkalai. Nampak bgnn mcm baru.. pintu berkunci.. tp tpt wuduk xde paip.


Bdk2 syok mandi.. air sejuk...
Sengaja pilih tpt dkt2 dan xdlm, senang nak jg bdk2





Adik Eesya pun suka sgt.. splash2 air










Overall ok jgk la dtg sini.. kalau nak berkelah ngan family bawak mknn sume syok gak ni.. maybe lain kali blh plan :)


1 comment:

ohh ayu! said...

pegi bukit belacan? wow.. dekat je kot dari umah ayu.. sis duduk mane?