Sunday, March 18

KPJ Ampang Puteri Specialist Hospital

So far ada 2 family member pernah admit kat APSH..so nak share sikit ttg hosp ni..mana tau ada yg di luar sana nak survey hosp kan..
Kedua2 admission pakai guarantee letter (GL)..bila pakai GL admission process amat mudah..xde hanky panky..sekejap je..tp rasanya tu pun bergantung pd insurance company jgk..kalau yg susah nak dpt GL on the spot mgkn lambat la jgk kot..
For our case..kitorg bw referal ltr dr panel clinic utk refer specialist 1st..then specialist yg decide kena admit..
Saya suka sistem yg ada di APSH di mana utk setiap process, dia ada staff yg specific utk perform the task..Contohnya di spec clinic..ada front counter staff + staff yg akan bw patient jika kena admit..jd xde la kita tercangak2 nak pegi mana kalau kena admit lps consult Dr..Staff tu yg bawa kita ke admission counter & dr admission counter ada staff lain plk yg akan bw kita ke wad..Ini di APSH, tpt lain saya tak pasti sistemnya sama atau tak..
APSH ni bkn la hosp baru..jd brg2 dlm bilik (bkn alatan hosp) bkn la yg baru. Cthnya TV dia masih lg pakai TV besar tu..xde la LCD flat screen mcm Prince Court tu..hehe..tp ok la..nama pun hosp kan..bkn tpt bersuka ria..
Dr, nurse, staff blh dikatakan friendly..biasa la kan..hosp berbayar.
Blh dikatakan pleasant experience jgk la..xde la kata dah sakit..makin sakit bila berada di sini..
Nak info lbh lanjut blh la tgk website diorg..


 


3 comments:

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Saam Sue..adik k.atie & anak2nya pon ku xsihat...selalu g KPJ Ipoh gak.katanya selesa & perkhidmatan mereka mmg best.walaupon kita sakit tp dgn layanan mereka...brkurang la sakit tu :D
Adik k.atie mmg ada ambik inssurance..jadi mudah nak claim..

lovely dots said...

Salam

Lovely Dots berbesar hati menjemput anda untuk meMENANGi Where's Elmo a peek-a-boo book untuk si kecil kesayangan.

Sila Layari pautan ini -> Lovely Dots March Giveaway untuk mengetahui syarat & langkah-langkah berkaitan.


Terima kasih.

sue said...

kak azatie : btl tu..hosp ni friendly