Tuesday, October 9

Curi Masa Toilet Train Eesya

Thn ni asal MC je..panjang. xde sehari 2 dah..seminggu trs.
Awal thn kena chicken pox..skrg kena skin infection/allergy plak..straight seminggu trs dr suruh duk umah..jgn nak tergaru2 kat opis..lgpun ubat mengantuk..kang tido plak kat tpt keje..
Pulak tu..asal kena je..satu rmh kena..sakit beramai2 kekdahnya thn ni..
Suspek utama yg kutip ni x lain safiyyah le...mgkn kutip dr sekolah kot..bwk blk kongsi sorg sikit ngan adik2..ngan ibu sekali..
Paling kesian..Zara la yg selalu kena plg teruk..

Bila duk umah ni mula la bosan...asik mkn tido je..fyi sy bkn org yg sgt rajin..jd umah xde la berkilat wp tuannya melepak sokmo kat umah. biasa2 je..lbh terjaga la dr biasa..sempat la nak kemas habuk2 & pastikan brg2 tersusun..tp xlama la..sbb ramai tukang sepah kan..
Yg seronoknya bdk2 la..diorg xpayah pegi umah babysitter..ibu volunteer jaga..terjaga skit jadual mkn ubat diorg..

Dah alang2 duk umah ni..apa lg..toilet train eesya la..dia pun dah 3 thn..dah lbh dr sesuai pun nak toilet train..kakak2 dia dulu blm 3 thn dah train kalo x silap..bdk2 lg cpt train lg bagus..lg senang diorg tangkap..tp kena tgk tahap kesediaan diorg jgk..jgn terlalu mendesak..

Mula2 asik melalak je nak pakai diapers..buat xtau je..lama2 dia pasrah..lps cubaan ke 5-6 dia dah pandai detect bila nak buang air..x cicir merata dah..cuma buang air besar blm berapa mahir lg..nak guna training toilet pun blm mahir sgt..xpe pelan2..yg penting siang dah blh hrp..xyah pakai diaper..jimat duit mak ko..


suka beno buat gaya mcm ni kalo amik gambar

muka ngantuk br bgn tido..kat umah mok masa raya hr tu


3 comments:

lynn kamarul said...

anak buah sy da nk masuk 3 thn ujung bln ni still pakai diapers lg. cakap pun pelat lg tu yg ssh nak communicate

cweet pinky said...

bahaya betul senang berjangkit nih , tapi selalu memang macam tuh pown ...

sue said...

lynn..eesya pun pelat..yg penting kita & dia saling memahami :)

cp..tu la bila bdk2 dah start campur ramai org ni..sabo je la..