Wednesday, February 9

Jawab Tag Aki..25 Random Things About Me

Hari ni mood nak jawab tag dari Aki.
Thanks Aki sbb tag akak n sudi nak berkenalan ngan ahkak ni.. feeling glamer la plek

Ini syaratnya ya:
"Once you have been tagged,you are suppose to write a note, with 25 random thing, fact, habits or goal about you. At the end, choose 25 people to be tagged. You have to tag the person who tagged you."


Apa nak cite ek.. tak reti nak cite pasal diri sendiri kat org. Kay la.. saya try ek

1.Yg paling basic sekali... saya ada 3 org princess merangkap model2 blog ni

2.Saya suka kalau TV kat umah saya sentiasa on.. wp tak tgk, tetap nak TV tu dibukak jg.. membazir letrik kan. Skrg pun TV tgh on.. kat blkg saya

3.Saya duduk hostel sejak umur 13 thn sampai la hbs belajar.. sbb tu saya tak pandai masak... haha, alasan!

4.Yg ni amat SECRET... saya tak ada lesen memandu...... syuussss, jgn bgtau org lain, malu gile

5.Saya amat suka amik gambar anak2.. tp guna henpon je.. tak suka usung kamera kesana kemari.. mcm la ada kamera pon kan

6.Saya ada time limit berada di bilik air, esp waktu pg. Kalo blh tak lbh 5 minit.. bole??? kwang..kwang..kwang

7.Saya bercita2 nak ada library kat umah.. saya suka koleksi buku n majalah.. tp skrg amat xde masa nak membaca.. tp ttp langgan reader's digest every mth

8.Saya tak suka jwb atau buat panggilan telepon.. kalo blh nak SMS atau online je segala bende.. gile cam anti-sosial kan...

9.Saya tak suka pegi bank.. dlm sethn blh kira ngan jari brp kali gi bank.. semua aci online transfer jek

10.Suka cuci kain.. mesin yg cuci sbnrnya.. tp tak suka sidai kain. Tp bila kain dah sidai.. suka tgk kain2 diampaian tu.. pelik ke

11.Seorg yg agak pelupa.. esp kalo bende2 yg pahit.. jap je lupa

12.Selalu bermimpi nak duduk umah goyang kaki.. tp duit berkepuk dlm bank.. hahak...

13.Saya sgt pemalu ya. Esp dgn org yg tak berapa kenal.. wp jiran sebelah.. amat berat mulut nak tegur.. tp saya akan senyum je.. xde nampak sombong kot kalo senyum tak

14.Suka tgk cerita Desperate Housewives.. sanggup download episod by episod.. kdg2 suka sgt tgk spirit diorg bila ada konflik atau masalah.. inspired gitu.. tp amik yg positif je la ye.. westerners ni bkn la sopan mcm org islam kan

15.Sgt tak suka jumpa doktor gigi.. tlg jgn bayangkan mcm mana gigi saya ya.. masih ok, jgn risau.. last jumpa masa sekolah rendah kot.. pastu sekali masa kaklong dlm perut.. tobat... sakit ah pi cuci gigi..

16.Tak suka lipat kain..

17.Tiap pagi pi kerja tentu dgr hot fm dlm keta..

18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25.I dah takde idea la korang.. lain2 fakta uoll rajin2 la baca blog yg tak seberapa ni.. tentu ada idea sapa saya..


Dan skrg saya nak tag uoll.. sila siapkan homework ya
1.Mokcik
2.Zarina
3.Kalamhati
4.Yong
5.Azatie
6.MM
7.Kina
8.Che Sue

Tu je la kot.. n kalo ada sapa2 minat sila2 la ya. I tag uoll sbb nak berkenalan lbh dkt ok.. peace!




9 comments:

ann said...

mokcik dah penah buat yg ni.. tenkiu krn sudah tag

alinac lover said...

da pernah buat da ni..xpe nnti yong nak re-post :)

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam sue..makasih tag k.atie...Insallah akak buat yer!(Adussss...lomah nk jawap nih!..hihi)

Che Sue said...

hiks..dah lama tak kena tag..orait orait..assignment anda otw!

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

salam sue..kina dtg amek tag...insyallah kina akan jwb tag nie. best jugak nie..dah lama x jawab tag!

sue said...

ann & alinac: opps.. terlepas pandang lak, sbb kdg2 seharian x bkk blog

azatie/che sue/kina: hehe.. pasti akan saya terjah nanti.. TQ TQ

Kalamhati said...

errkk dirku ditag!hehe
mekasih..nnt Kalamhati buat homework ni k..hihi

sue said...

thx kalamhati.. nanti kita gi terjah ek

fifahnazri said...

salam ziarah blog! nice entry.. thanks