Friday, February 11

TV AlHijrah.. Korang Tengok?




Ye.. kat umah ni takde astro ye kawan2.. Lps pindah sini & lps kontraktor pasang astro cabut lari slps kerja tak siap, malas dah nak sambung.. tengok je TV standard. Lgpun ok la sbb sini ada signal nak tgk TV biasa ni. Tu yg tak terasa sgt bila takde astro. Lgpun kalo byk2 channel pun tak tertgk jgk.

Korang tgk ke TV AlHijrah ni? Saya ada jg tgk.. part drama je pun (sgt tak berilmiah kan..). So far tgk drama2 dia semua berunsurkan pengajaran.. pelakon2 pakai tudung (wp sbnrnya pelakon tu tak pakai tdg pun). Wp mcm tu.. jln cerita dia menarik jg (define menarik as dr kaca mata makcik2 mcm I ni ok.. kalo define cara remaja masa kini mmg tak masuk kelab la).

Cuba la tgk kalau nak tahu.. Motip I promote channel ni?... Sharing is caring maaa...



5 comments:

sonata anak kancil said...

jarang tengok tv!

Arpiiz said...

kat sini gambar dekat chanel tu tak elok la, tak dapat tengok..~~

nora said...

erm..pernah dengar..tapi x pernah try lg..lgpun the kids yg dok conquer tv,...haha..

zarina aiman azhar said...

kadang2 tengok...cerita arab da...cerita lain tak pernah tengok lagi....office die depan Masjid Negara kalau tak salah saya

sue said...

nasib sini ok lg signal.. blh la tgk

tu la.. umah ni pun bdk conquer gak.. tp ada masa diorg terpaksa mengalah la dgn mak dia

aa.. cite arab pun byk gak.. tp tak minat sgt.. hehe.. tgk drama melayu ada la, ngan yg ada sesi masak2