Sunday, February 13

Nak Cite Sikit Pasal PC/Komputer/Laptop

Hai all, apa kabar sume.. Hari ni saya nak cite sikit pasal komputer ni.
Actually sy bukan la org yg tepat utk cite pasal ni.. it should be my hb.. tp dia tak reti plk bab tulih2 blog ni.. kalo ckp direct dia reti la. So, sy try la utk explain kat sini serba sedikit ya.

Uoll perasan tak banner biru belah kanan pasal PC service tu.. That's my hb punya keje tu.. dia buat freelance service PC/laptop.. Kalau nak pasang PC baru atau nak beli laptop pun dia blh tlg jgk.. consultation ngan service sekali..

BannerFans.com

Bagi org yg tak berapa pengalaman ttg PC, mungkin tak berapa tau berapa budget yg diperlukan utk pasang sebuah PC. Jd kat sini nak bgtau.. actually kalau nak beli PC, budget akan selari dgn kegunaan PC itu sendiri. Korang blh budget dr seribu lbh sampai la 10 ribu.. semua blh buat punya..

Bagi contoh ya.. kalau uoll cuma nak PC tu utk basic user sahaja & budget kecik, basic user cthnya nak bg anak buat kerja kursus utk sekolah (menaip la ya).. ataupun uoll sendiri nak guna utk taip2 assignment keje kat umah.. Uoll bg budget, my hb akan tlg pikirkan apa brg2 yg terbaik blh dpt dgn budget yg korang ada.. gitu la lbh kurang.

Tp of course kalau korang ni pengguna hardcore.. nak buat mcm2 ngan PC tu, tp budget cuma seribu.. susah sikit la nak realisasikan ya.. Sbb tu sy kata budget akan selari dgn kegunaan PC itu sendiri.

Contohnya kalau PC nak guna utk photo editing.. tentu nak grafik kad yg bagus2, baru gambar tu precise.. jd ini tak dikira sbg basic lg dah.. kena beli yg high class sikit.. budget kena lbh la..

Kalau korang ada 10 ribu utk pasang PC baru.. pun my hb blh dptkan.. of course brg suma kaw2 la.. sesuai dgn harga kan.. Yg pasti dia akan dptkan brg yg berkualiti plg maksimum dgn apa jg harga yg korang bayar..

Kalau brg murah pun.. dia akan cuba dptkan range yg paling baik la.. bkn kata brg murah so kualiti pun out.. Dia pasang PC ikut dia puas hati & customer puas hati..

Dia pun buat after sales service.. maksud bila dia yg pasang, apa2 masalah lps tu blh cari dia blk..

Same goes for laptop.. tp if ada problem with laptop yg kena hantar service centre, still akan kena hantar la ya.. laptop a bit different ngan PC..

So, kalau ada sesiapa yg nak bukak PC baru dkt2 area Ampang ni & tak tau mana nak consult, blh la kontek2 my hb ya..n blh jgk SMS dulu inform before call (if uoll prefer this way)



2 comments:

Nini D.. said...

jom join teka biskut...

http://sparklemaneh.blogspot.com/2011/02/teka-biskut-dalam-balang-daa.html

Anonymous said...

buy xanax online alprazolam to get high - purchase xanax no prescription