Utk simpanan sendiri jg..lama2 xbuat mesti lupa resepi
Masak simple2 utk berbuka semalam
Buah2 pulak sbg pencuci mulut
Ayam kicap pedas
Bahan2 & cara masak:
Ayam - perap dgn kicap masin + cuka (semangkuk ayam guna 2-3 sudu besar cuka)
Bawang merah, bawang besar, cili kering, halia - dikisar
Tumis kulit kayu manis, buah pelaga, bunga lawang & bunga cengkih
Masukkan bahan yg dikisar. Tumis sampai pecah minyak
Tambah air ikut kepekatan kuah yg anda nak
Masukkan ayam sekali dgn perapan
Perasakan dgn garam & boleh adjust nak tambah kicap atau cuka ikut preferance msg2
Selamat berpuasa & selamat berbuka 🙂
1 comment:
#TheBiggestWaveInTheWorld
https://sintrabloguecintia.blogspot.com/2022/06/nazare-perto-de-sintra.html
Post a Comment