Thursday, January 17

KPJ Tawakkal

dulu pernah cerita pasal APSH..
skrg nak cerita tentang KPJ Tawakkal plk..
1st time ke tawakkal 7/1/2013 sbb retained placenta

ke2 dua hosp ni actually quite standard dia punya flow & service..mgkn standard KPJ mmg camtu kot..tawakkal pun friendly sama mcm ampang puteri..

masa admit tu kira emergency..doktor dah siap2 call bgtau & semua org dah ready for my case..

nurse kat sini nampak berpengalaman, very helpful & friendly..masa nak tkr katil diorg tanya whether blh angkat bdn utk pegi kesebelah..tp masa ni rasa kepala mcm berat je..ckp kat diorg rasa mcm nk tetido tp xtau sbb ubat or sbb blood loss..so diorg pun tlg pindah katil, angkat dgn cadar2 sekali transfer (pernah tgk cerita ER?...mcm tu la diorg transfer patient)

sampai je trs masuk labor ward..then prepare semua..sign consent apa yg patut pastu masuk OT utk remove placenta..bius pakai gas...2-3 kali sedut trs tak sedar..

sedar after ada org panggil nama & bagitau dah selesai
then tolak masuk wad..

duk wad 4 bedded..ada 2 toilet & every bed ada 1 TV
ok la sbb esok ptg dah blh blk..

tgn kiri kanan ada drip..sebelah ubat, sebelah lg masuk darah..
ini 1st time terima darah..nervous sbb nurse ckp kdg2 body reject...so kena tgk ada reaction tak cthnya rasa berdebar2 (palpitation) or tpt drip sakit/bengkak or gatal2..
alhamdulillah xde apa2 reaction..
tp masuk darah adalah sangat sakit..
selagi tak habis drh tu mmg xblh tido...1 pek amik masa 4 ke 5 jam..

admission pack..lawa beg

cute je tv dia..mlm tgh sakit xde selera nak tgk..esoknya dah ok sikit baru on


ptg tu after keluar OT doktor dtg bgtau everything ok & doktor pun dah call klinik..baby pun ok
next day dah blh discharge..blh jumpa baby :)

nak discharge request wheelchair sbb malas nak jln..diorg hantar sampai parking...thank you to KPJ Tawakkal's staff...puas hati dgn servis..


2 comments:

lynn kamarul said...

tahniah... dapat baby baru eh. kpj mmg selesa. sy pun penah warded di kpj shah alam

sue said...

thanks lynn